keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Revityt farkkushortsit (DIY)

Eilen löysin vanhat pieneksi jääneet farkkuni vaatekaapin uumenista ja keksin, että niistä saisi oivat farkkushortsit kesäksi. Aloin heti tuumasta toimeen ja shortsit valmistuikin puolessa tunnissa. Tarvikkeet oli yksinkertaiset ja ne löytyy joka kodista.

Tähän projektiin tarvitset vain sakset ja tarpeettomat farkut/housut.

Vaihe 1. Leikkaa haluamallasi säteellä farkut lyhyemmäksi. HUOM! Kannattaa aluksi leikata liian vähän, kuin liian paljon. Kun on leikannut alussa vähemmän voi mittaa vielä muuttaa haluamaansa.

Vaihe 2. Sovita onko mitat kohdallaan ja siirry toiseen vaiheeseen. Tässä vaiheessa tarvitset sakset ja halutessasi ratkojan. Aseta lyhennetyt farkut työpisteelle, mieluiten jämerälle alustalle, kuten koulupöydälle/työpöydälle ja laita farkkujen sisään/väliin vihko tai kirja. Siis väliin, johon laitetaan jalatkin. Sen jälkeen ota sakset ja vedä saksilla vankalla kädellä suoria/viivoja housuihin. HUOM! Sama toimenpide täytyy suorittaa monta kertaa, jotta farkut tarpeeksi kuluu ja antaa periksi. Kun kohta farkuissa on ratkemaisillaan viimeistele viivat ratkojalla.

Vaihe 3. Valmis!

Ei kommentteja: